Välj en sida
Truckbatteri

Truckbatterier

Eltruckar drivs på ett kraftfullt batteri för att alltid kunna ge maximal prestanda. Ett batteri behöver skötas varje dag för lång livslängd batteriservice. Skötseln förlänger livslängden och bevarar prestandan på ditt batteri för maximalt utnyttjande av alla truckar.
Förlänger livslängden hos batteriet
För att bevara batteriernas prestanda så länge som möjligt måste de inte bara underhållas och repareras utan även laddas på rätt sätt.
Vi samarbetar med Batteriunion för kvalitetssäkrade truckbatterier.

Välj rätt truckbatteri

Det är viktigt att man har rätt truckbatteri till varje truck.
Din eltruck behöver ett kraftfullt batteri för att alltid kunna ge maximal prestanda. Nedan finns exempel på olika batterier.

Blysyrabatteri (standard)

I 24-, 48- och 80-voltsutförande för lätta till tyngre applikationer
Inkapslad, robust batteriteknik med flytande elektrolyt
Lång livstid med högt utnyttjande av laddcykler
Beprövad teknik med rörplattor för hög prestanda, effektivitet, maximal
tillförlitlighet och hög energitäthet
Långsiktig läcksäkerhet med hjälp av täta anslutningar
Underhållsvänligt genom helt isolerade skruvade stänger och cellkontakter
Syracirkulation (tillval)
Manuell eller automatisk vattenpåfyllning

Blysyrabatteri med förlängda serviceintervaller

I 24-, 48- och 80-voltsutförande för lätta till medel applikationer
Minskad vattenförbrukning genom optimerad plattlegering
Upp till 120 cykler (laddnings-/urladdningsprocess) utan vattenpåfyllning
Särskild Jungheinrich laddningsteknik och elektrolytcirkulation* krävs
Särskilt effektiva med central vattenpåfyllning (Aquamatik)

*Luft pumpas in i batteriet och blandar batterisyran ordentligt. Fördelen: snabbare laddning och mindre servicearbeten genom lägre vattenförbrukning.

Underhållsfritt batteri (t.ex. gel typ)

I 24- och 48-voltsutförande för lätta applikationer
Slutna celler gör att vattenpåfyllning inte behövs
Ingen kontaminering eller korrosion genom gelelektrolyter
Idealisk för applikationer inom livsmedels-, läkemedels- och kemisk
industri på grund av extremt låg gasbildning under drift

Batteriladdare

För varje truckbatteri finns en passande laddare
För att bevara batteriernas prestanda så länge som möjligt måste de inte bara underhållas och repareras utan även laddas på rätt sätt.

Ekonomisk energiförsörjning som passar dina krav.
Oavsett om batteriet är blysyra eller underhållsfritt. Ett, två eller treskiftsdrift. 3-fas växelströmsteknik eller enfas matning. Lätt eller tung last. Med eller utan tillfällig mellanliggande laddning. Vi sammarbetar met Batteriunion och hjälper dig att hitta rätt laddare för varje laddkurva, varje batterityp och varje batteridesign. Detta för maximal livstid och största möjliga effektivitet.

Att tänka på vid laddning
Felaktig laddning förkortar batteriets livslängd. Ladda inte ur batteriet mer än max 80%. Laddning består av huvudladdning och efterladdning där huvudladdningen fyller på den mängd som förbrukats och efterladdningen som laddar batteriet 5-20% extra så att elektrolyten rörs om och kommer i jämvikt. Det rekommenderas att varje påbörjad laddningscykel fullföljes helt.

Vattenpåfyllnad
Batterier behöver fyllas på med avjoniserat vatten ungefär var femte till sjunde laddningscykel. Fyll på vatten när trucken är fulladdad till markerad nivå i cellerna, inte mer.

Syrakontroll
Ladda batteriet fullt och mät den specifika vikten i alla celler samt temperaturen i den mittersta cellen. Om syrans vikt efter laddning understiger de värden som tillverkaren rekommenderar eller om syravikten varierar från cell till cell med mer än 30 så skall batteriet utjämningsladdas.

Tänk på
Låt aldrig ett batteri bli överhettat Om ett batteri utsetts för överhettning under användning alternativt laddning eller om det avger en stark svavellukt skall batteriet omedelbart tas ur bruk. Ring till en serviceleverantör. Låt aldrig ett batteri under laddning befinna sig nära gnistor eller öppna lågor.

Under laddning producerar batterier explosiv vätgas vilket kan orsaka en explosion.

Har du funderingar angående truckar?

Vi har över 350 truckar för truckuthyrning och försäljning. Du kan hyra truck allt från en dag till flera år eller så köper du en. Vi finns i hela Mälardalen för att serva din truck och vi säljer till nöjda kunder över hela landet. Vi representerade i både Uppsala och StorStockholm.

Som en oberoende truckhandlare har vi många olika truckmärken, det är funktionen som är viktigt. Att du kan lyfta din last på det sätt som din verksamhet kräver med den truck du väljer!

Namn(Obligatoriskt)
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Vi har begagnade truckar i lager av ledande truckmärken

Eftersom vi är en oberoende truckleverantör så vi kan ta fram rätt eltruck beroende på dina förutsättningar och önskemål rörande din eltruck och är inte låsta till något speciellt truckmärke utan du kan välja på funktionalitet.

Vi jobbar med och har lång erfarenhet av begagnade eltruckar. Våra erfarna mekaniker har ofta de vanligaste eltrucks reservdelarna i sina bilar vilket gör att de snabbt kan hjälpa dig om något går sönder. Finns inte reservdelarna på plats beställer vi delar och kommer ut med dem. De vanligaste truckmärkena vi jobbar med finns angivna på sidorna för respektive typ av truck.

De vanligaste truckmärkena är Toyota, BT, Linde, Jungheinrich, Atlet, Mitsubichi etc.